Groene mobiliteit in Someren

december 2017

Op 22 november jl. is E Car Cell van start gegaan met een grote pilot bij de gemeente Someren, geïnitieerd door de burgemeester en wethouders.

De gemeente Someren heeft ambities op het gebied van duurzaamheid. Door de goede dingen te doen creëren we meerwaarde voor mens en omgeving. En het mooie is, je kunt er ook nog geld mee besparen en zelfs verdienen. De Gemeente Someren heeft meerdere elektrische auto’s aangeschaft. De witte VW UP!’s hebben als thuisbasis de parkeerplaats op het Wilhelminaplein achter het gemeentehuis.

De medewerkers van de gemeente gebruiken de auto’s tijdens kantoortijden voor dienstreizen. Om de bereikbaarheid voor bewoners te verbeteren wil de gemeente de auto’s na kantoortijd en in het weekend aan hun beschikbaar stellen. Dit is een mooie aanvulling op het openbaar vervoer dat tijdens deze momenten minder beschikbaar is. Het delen van een elektrische auto is milieubewust en autodelen vraagt ook nog eens minder parkeerruimte. Dit is een gloednieuw concept!

Het doel is om tezamen met de omliggende gemeenten een lokale mobiliteitsnetwerk  te realisteren van meerdere tientallen auto’s  om de bewoners van  buitengebieden te voorzien van schone en goedkope mobiliteit.

Zie hier de opname van Siris tv.