Achtergrond

Elektrische auto’s zullen de komende jaren toenemend het straatbeeld gaan bepalen. Dit is ook belangrijk om vervuilende emissies te kunnen minimaliseren. Daarbij zal gelijktijdig gebruik in plaats van bezit van vervoer fors gaan toenemen. Het bureau McKinsey heeft becijferd dat er in 2030 zo’n 10% van het autopark uit deelauto’s zal bestaan. Voor Nederland zijn dat er dus circa 800.000. Daarnaast zullen er meerdere vormen van elektrisch vervoer waar te nemen zijn.

ECARCELL speelt op al deze ontwikkelingen in door een integraal en multimodaal totaalproduct aan te bieden voor een minimale prijs.

Het concept van ECARCELL is in 2015 als Europees project ontwikkeld om elektrisch rijden voor meer gebruikers in zowel stad als buitengebieden zowel fysiek als ook financieel bereikbaar te maken. Dit stelde hoge eisen aan het product, maar ook aan de organisatie, welke heeft geleid tot een krachtige ECARCELL kernorganisatie, die samenwerkt met grote gespecialiseerde partners.

ECARCELL BV

ECARCELL BV is opgericht door Anton Wolthuis en Jai Rambaratsingh. Anton heeft 35 jaar managementervaring in de automobielindustrie en mobiliteitsprojecten (o.a. Volvo, Bosch, BMW, Min van EZ en I&M).

Jai heeft als adviseur (van o.a. Microsoft en Philips) inmiddels meer dan 10 jaar consultancy ervaring en beschikt over ruime kennis op het gebied van strategie icm diverse IT toepassingen.

ECARCELL BV bestaat verder uit een binnendienst en een netwerk van partners.

 

Sycada BV

Sycada is een bedrijf welke zich richt op IT oplossingen voor smart en green mobility. Sycada bestaat sinds 2003 en heeft sindsdien een gerenommeerde naam binnen de mobiliteitssectoren opgebouwd. In samenwerking met ECARCELL heeft Sycada een flexibel IT platform ontwikkeld, welke het mogelijk maakt om klantgerichte car sharing te realiseren. Sycada is een vaste IT samenwerkingspartner van ECARCELL en bedrijft het voertuig deelplatform van Ecarcell.

Leasemaatschapijen

ECARCELL werkt samen met meerdere leasemaatschappijen, welke zowel (inter) nationaal als ook regionaal gevestigd zijn. Elke leasemaatschappij heeft namelijk haar eigen sterke kanten en vaak ook haar voorkeur-voertuigen. Afhankelijk van de wensen van de klant kan zo de best passende maatschappij met de optimale voertuigkeuze en voorwaarden verkregen worden. Dat is voor de klant prettig, want hierdoor kan ECARCELL een uiterst gunstige leaseprijs in combinatie met een prima service aanbieden.

Voertuigproducenten

Door haar achtergrond in de internationale automotive sector beschikt ECARCELL over een goede relaties in de automotive sector en dito kennis van elektrische voertuigen. ECARCELL heeft daarbij een voorkeur voor Europese technologie. Behalve de traditionele merken noemen we hier specifiek ook nieuwe producten van jonge EU fabrikanten zoals de elektrische scooters van UNU te Berlijn, de stadsauto e.GO en de Streetscooter te Aachen. Voor speciale toepassingen kunnen mogelijk ook speciale oplossingen aangeboden worden.